Met een goede weerstand terug naar school

Met een goede weerstand terug naar school

Hoe ondersteun je de weerstand van je kind?

Op school wordt de weerstand van je kind wat meer op de proef gesteld dan thuis. Je kind bevindt zich in een grote groep en iedereen zit dicht bij elkaar in een klaslokaal. Om gezond te blijven is een goede weerstand belangrijk. Hoe kun jij de weerstand van je kind net dat beetje extra geven? In dit artikel delen we onze tips met je en lees je welke supplementen passen bij het ondersteunen van de weerstand van je kind.

Niet alleen ziet je kind weer veel andere kinderen op school, het is ook de periode waarin de R weer in de maand komt. Het wordt buiten koud, regenachtig en we zien minder zon. Hierdoor wordt er minder vitamine D aangemaakt in de huid. Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand van kinderen.

Daarnaast is het begin van het schooljaar voor je kind een periode die veel inspanning vraagt. Een nieuwe meester of juf, een nieuw lokaal en misschien ook nieuwe klasgenootjes: dat is even wennen en kost dus energie. Je kind kan daarom best wat ondersteuning gebruiken.

Wat helpt de weerstand van je kind ondersteunen?

 • Gezonde voeding: Gezonde voeding draagt bij aan een goede weerstand. Geef je kind voldoende verse groenten en fruit, zodat hij of zij lekker veel vitaminen, mineralen en vezels binnenkrijgt. Ook volkorenproducten zoals volkorenbrood en volkorenpasta zijn gezond. Eet af en toe vis en gebruik gezonde vetten bij het koken. Beperk de inname van koek, snoep en frisdrank tot een minimum, zodat je kind niet onnodig veel suikers binnenkrijgt.
 • Lekker bewegen: Veel buiten spelen zorgt niet alleen voor het inademen van frisse buitenlucht, het geeft je kind ook de nodige lichaamsbeweging om het afweersysteem in goede conditie te houden.
 • Voldoende slaap: Voldoende slapen gedurende de nacht geeft je kind de energie die nodig is voor overdag. Ook het afweersysteem werkt het beste wanneer je lichaam voldoende rust heeft gehad.
 • Handen wassen: Handen wassen versterkt niet direct het afweersysteem zelf, maar het helpt je gezondheid wel beschermen. Kinderen raken van alles aan met hun handen en gaan met hun handen door hun gezicht. Regelmatig handen wassen helpt ze beschermen.

Welke supplementen ondersteunen de weerstand?

De weerstand van je kind ondersteun je net dat beetje extra, door je kind een voedingssupplement te geven dat bijdraagt aan het afweersysteem. Uiteraard is dit geen vervanging van gezond eten en het aanleren van een gezonde levensstijl, maar het kan wel een fijne aanvulling zijn. VitaminFit heeft verschillende supplementen in het assortiment die het afweersysteem van jouw kind ondersteunen:

 • Multivitamine met vitamine D3: De VitaminFit Multivitamine voor kinderen + vitamine D3 druppels is een multivitamine die helemaal is afgestemd op de behoeften van je kind. Het bevat de goed opneembare vorm van vitamine D en allerlei plantenextracten boordevol vitaminen en mineralen. Hierdoor ondersteunt dit supplement de weerstand van je kind op een natuurlijke manier. De druppels zijn gemakkelijk te doseren en in te nemen.
 • Vitamine C: De VitaminFit Vitamine C Kids met rozenbottel extract is ook een supplement in druppelvorm. Het bevat één van de bekendste weerstands-vitaminen, namelijk vitamine C. L-ascorbaat om precies te zijn. Dat is de ontzuurde variant van vitamine C, waardoor deze vriendelijk is voor de maag. De aanwezige bioflavonoïden uit rozenbottel ondersteunen de opname van vitamine C.
 • Echinacea: Echinacea purpurea wordt ook wel Rode Zonnehoed genoemd en is een kruid dat het afweersysteem ondersteunt*. De Echinacea druppels van VitaminFit zijn geschikt voor het hele gezin, dus ook voor kinderen. Doordat je dit supplement druppelt, doseer je het gemakkelijk en is het zelfs voor de kleine kinderen gemakkelijk om door te slikken.

* Deze gezondheidsclaim, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, is op dit moment in behandeling bij de EFSA.

In het VitaminFit weerstand pakket voor kinderen zit een combinatie van de bovengenoemde drie supplementen. Samen vormen ze een ideale ondersteuning voor de weerstand. Bovendien heeft het pakket een vriendelijke prijs, omdat je korting krijgt ten opzichte van de losse producten. Lees hier alles over dit weerstand pakket voor kinderen >>

De VitaminFit voedingssupplementen zijn volledig plantaardig. De supplementen zijn van hoge kwaliteit door het hoge gehalte aan werkzame stoffen en omdat onnodige toevoegingen zijn weggelaten. De druppels bevatten geen gluten, lactose of toegevoegde suikers.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  VitaminFit 4.8 / 5 - 2442 Reviews @ Trustpilot