Je kent rozenbottel misschien wel van de thee; rozenbottel thee is erg gezond. Maar weet je ook waarom? De meesten van ons weten dat rozenbottel vol vitamine C zit, maar weten niet dat het ook nog vele andere vitamines en zelfs mineralen bevat! Vandaag vertellen we je alles over de rozenbottel, zodat jij precies weet waar rozenbottel goed voor is.

Wat is rozenbottel extract?

Als je veel met natuurlijke voeding bezig bent, heb je vast al kennis gemaakt met de rozenbottel. Deze vrucht van de roos wordt bijvoorbeeld gebruikt om rozenbottel- thee, jam of siroop van te maken. De vrucht is super gezond en gebruiken we bij VitaminFit dan ook als extract in onze vitamine druppels. We koken hiervoor de rozenbottels om ze in vloeibare vorm te kunnen verwerken: een extract dus.

Er zijn verschillende soorten rozenbottels, simpelweg omdat we ook verschillende soorten rozen kennen. Ze groeien onder andere in Europa waar ze na de bloei van de bloem tevoorschijn komen. Je ziet ze daarom hier pas in het najaar en je herkent ze aan hun oranje-rode kleur. 

Rozenbottel bij vermoeidheid en verminderde weerstand

Waar is rozenbottel nu precies goed voor? In de eerste plaats draagt rozenbottel bij aan de weerstand door de hoeveelheid vitamine C in de vrucht. Er zit zelfs 2 keer zoveel vitamine C in rozenbottel dan in een sinaasappel of citroen! Vitamine C is één van de belangrijkste vitamines voor je weerstand. Ook bevat rozenbottel vitamine E. Deze vitamine speelt ook een rol bij de weerstand.

Maar rozenbottel is ook rijk aan B-vitamines B1,B2, B3 en B5 die bijdragen aan de natuurlijke energie in je lichaam. Ben je vaak vermoeid? Dan kunnen B-vitamines een oplossing zijn. Maar vermoeidheid kan ook wijzen op een tekort aan ijzer.

Rozenbottel zit ook vol mineralen

Naast vitamine B en C is rozenbottel ook een natuurlijke bron van vitamine K en van de mineralen borium, calcium, chloride, chroom, fosfor, kalium, koper, magnesium, silicium, ijzer, zink en zwavel. Een hele rits aan mineralen dus. Wat doen deze mineralen in ons lichaam:

Borium: heeft een ontgiftende werking in het lichaam en draagt bij aan het opruimen van bacteriën en schimmels.

Calcium: zorgt voor zowel de opbouw als het behoud van het gebit en van onze botten. Zo helpt het botontkalking tegen te gaan. Ook is calcium belangrijk voor een goede werking van de zenuwen en spieren.

Chloride: is een onderdeel van natriumchloride. Dit mineraal zorgt voor een goede vochtbalans en bloeddruk.

Chroom: speelt een rol bij de werking van insuline in het lichaam en bij de koolhydraatstofwisseling.

Fosfor: zorgtnet als calcium voor gezonde botten en tanden. Dit doet het door stevigheid te geven. 

Kalium: regelt zowel de vochtbalans als de bloeddruk in het lichaam. Maar kalium zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat spieren kunnen samentrekken.

Koper: is betrokken bij de vorming van bindweefsel en botten en bij het afweersysteem. Koper is officieel een spoorelement.

Magnesium: isbelangrijk voor de vorming van onze botten en spieren. Ook geeft het lichaam door voldoende magnesium prikkels in de spieren door. Ook een natuurlijk anti-stressmiddel.

Silicium: zorgt voor de aanmaak van collageen en beschermt het bindweefsel in de huid. 

IJzer:draagt bij aan de productie van rode bloedcellen en hemoglobine en helpt bij vermoeidheid. In combinatie met vitamine C wordt ijzer beter opgenomen in het lichaam.

Zink: ondersteunt het immuunsysteem en speelt een rol bij het behouden van sterke en soepele spieren. Ook een belangrijk mineraal voor de vruchtbaarheid van de man.

Zwavel: isbelangrijk voor de aanmaak van keratine, een eiwit dat nodig is voor een mooie huid, glanzend haar en sterke nagels. Zwavel is niet hetzelfde als zwaveldioxide: de laatste is namelijk een giftige vorm en zwavel is dat niet.

Mineralen zijn essentieel voor de aanmaak van antioxidanten en zorgen voor een betere werking van sommige vitamines. Door de natuurlijke combinatie van vitamines en mineralen heeft de rozenbottel veel positieve gezondheidseffecten. Het is een ware multivitamine bom en het is 100% natuurlijk.

In welke VitaminFit producten zit rozenbottel extract?

Omdat rozenbottel veel verschillende vitamines en mineralen bevat, gebruiken we deze supervrucht onder andere in onze multivitamines: in onze multivitamine druppels voor kinderen, de multivitamine +D3 druppels voor kinderen en onze multivitamine druppels voor volwassenen. Daarnaast bevatten ook onze vitamine C druppels en vitamine C Kids druppels rozenbottel extract. 

 

We geloven in de kracht van de natuur. Daarom zijn al onze producten 100% natuurlijk en bevatten zij geen kunstmatige toevoegingen. Onze vitamines zijn ontwikkeld op basis van 100% natuurlijke planten en kruiden met een hoog gehalte aan werkzame stoffen. Hierdoor worden de vitamines en mineralen goed door het lichaam opgenomen: zij hebben een opnamecapaciteit van minimaal 96%.

Wil je meer weten over onze producten? In onze webshop vind je een overzicht van alle voedingssupplementen. Heb je vragen over het gebruik? Neem dan contact met ons op via de chat of via de mail.

Over VitaminFit

VitaminFit wilt bijdragen aan een gezonde levensstijl met 100% plantaardige voedingssupplementen, zonder toevoegingen. De vitamines zijn vloeibaar ontwikkeld op basis van 100% natuurlijke planten- en kruidenextracten met een hoog gehalte aan werkzame stoffen, zonder gluten, lactose of toegevoegde suikers. De vloeibare extracten worden daardoor zeer goed opgenomen door het lichaam. Ideaal in te nemen door voeding, een drankje, of puur op een lepeltje. Met tientallen producten biedt VitaminFit ondersteuning aan de gezondheid voor het hele gezin. De verpakkingen zijn van gerecycled materiaal en zelfs de opvulkorrels in het pakketje zijn van plantaardig zetmeel. 

Gerelateerde artikelen