Vitamine K

Vitamine K2 draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling, behoud van sterke botten en speelt een rol bij de botaanmaak. VitaminFit heeft diverse vitamine K supplementen in diverse doseringen voor baby-kind en volwassenen.

Filters

  • Vitamine K2 MK7 druppels

  Vitamine K2 MK7 druppels

  € 18,45

  Vloeibare Vitamine K2 (de plantaardige MK7) uit natuurlijke natto-extract. Vitamine K2 dra...

  • Vitamine D3 + K2 druppels

  Vitamine D3 + K2 druppels

  € 22,95

  Vitamine D3 + K2 (MK-7) druppels zijn de best opneembare vorm. D3 + K2 dragen bij aan he...

  • Vitamine K + D3 Baby Druppels

  Vitamine K + D3 Baby Druppels

  € 22,95

  Vitamine K draagt bij aan een normale bloedstolling en speelt een belangrijke rol bij de b...

De vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling en speelt een rol bij de aanmaak van botten. Daarnaast is het en antioxidant.

Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine. Bacteriën in de dikke darm zijn in staat, welliswaar in beperkte mate, zelf vitamine K2 aanmaken.  De vitamine K die we zelf aanmaken is vaak niet genoeg voor je dagelijkse behoefte, we moeten het daarom aanvullen vanuit onze voeding.

In Voeding komt vitamine K1 voornamelijk voor in groene bladgroenten, (spinazie, broccoli) zuurkool, granen en plnataardige oliën. Vitamine K2 komt in voeding voor uit dierlijke oorsprong waaronder lever, vlees, kaas en eieren. 

Baby's hebben kort na de geboorte extra vtiamine K nodig bij borstvoeding. Dit is om bloedingen te voorkomen. Zuigelingen maken de eerste maanden onvoldoende Vitamine K aan. Pas na 3 maanden maken baby’s zelf vitamine K aan. Daarom is het belangrijk deze extra te geven. Het lichaam maakt in de darmen vitamine K aan. Echter bij zuigelingen gebeurt dit nog niet voldoende.

Volwassenen hebben voldoende vitamine K nodig voor de bloestolling en aanmaak van de botten om botontkalking te voorkomen. Inname van Vitamine K2 supplementen in combinatie met vitamine D3 verhoogt de calciumopname in de botten. 

Tekorten kunnen ontstaan door overmatig alcoholgebruik, geneesmiddelen (antibiotica) of als de lever is verstoord. Maar de inname van de hoeveelheid vitamine K is ook afhankelijk van het voedingspatroon.

Voor bepaalde risicogroepen, zoals vrouwen in de menopauze, kan extra vitamine K2 dus nuttig zijn. Vitamine K2 tekort kan leiden tot osteoporose. Botontkalking gaat vaak samen met aderverkalking, met name bij vrouwen na de overgang.

VitaminFit heeft voor elke leeftijd vitamine K in het assortiment. deze is in druppelvorm met handige doseeer pipet. 100% natuurlijk en plantaardig zonder toevoegingen.

Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  VitaminFit 4.8 / 5 - 2386 Reviews @ Trustpilot