Voedingssupplementen voor botten, gewrichten en spieren

Onze botten, spieren en gewrichten zorgen ervoor dat we goed kunnen bewegen. Het is dus belangrijk om ze in goede conditie te houden. Supplementen kunnen ons net dat beetje extra geven. Voor de botaanmaak bij jonge kinderen. Maar ook wanneer je sport.

Filters

  • Koraal Calcium capsules

  Koraal Calcium capsules

  Voor behoud van sterke botten en goed voor het skelet. Ondersteunt de hartspier. Helpt bij het celdelingsproces. Calcium bij verhoogde kalkbehoefte. Speelt een rol bij de botaanmaak en werking van het zenuwstelsel.

  € 17,85

  € 17,85

  • Magnesium citraat 400 mg

  Magnesium citraat 400 mg

  Goed voor de werking van spieren en draagt bij aan de geestelijke balans. Activeert je natuurlijke energie. Helpt bij vermoeidheid en moeheid. Ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel. Hoog gedoseerd!

  € 17,85

  € 17,85

  • Magnesiumcitraat + Vitamine B6

  Magnesiumcitraat + Vitamine B6

  Draagt bij aan een normale werking van spieren en zenuwstelsel, psychologische functie, ondersteunt het energieniveau en draagt bij aan fitheid. Voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

  € 18,45

  € 18,45

  • Zink Selenium Magnesium Complex

  Zink Selenium Magnesium Complex

  Instandhouding van Huid, Haar en Nagels. Ondersteunt het afweer- en immuunsysteem. Voor sterke botten en soepele spieren. Goed voor het geheugen en concentratie. Weerstand. Combinatie met zink, selenium, magnesium en calcium.

  € 17,85

  € 17,85

  • Borage olie druppels

  Borage olie druppels

  Plantaardige olie met de rijkste natuurlijke bron van GLA. Ondersteunt het natuurlijke vermogen van de huid, de hormoonhuishouding, gunstig voor de bloeddruk en soepele gewrichten. Geschikt voor volwassenen en kinderen. 100% plantaardig!

  € 18,45

  € 18,45

  • Natuurlijke Kurkuma capsules

  Natuurlijke Kurkuma capsules

  Ondersteunt het afweersysteem. Voor soepele gewrichten. Antioxidant. Curcumine beschermt cellen tegen invloeden van buiten af. Draagt bij aan de spijvertering. Kurkuma Wortelextract! 100% natuurlijk.

  € 17,85

  € 17,85

  • Natuurlijke vitamine C druppels 250 ml

  Natuurlijke vitamine C druppels 250 ml

  Voor een goede weerstand en het immuunsysteem. Helpt bij moeheid en vermoeidheid. Draagt bij aan een sterk gebit, goed voor het kraakbeen en skelet. Voor goede conditie van bloedvaten en sterke vaatwand. Natuurlijke vloeibare vitamine C voor het hele gez

  -6% Sale

  26,55 € 24,99

  26,55 € 24,99

  • Vitamine C met druivenpit extract

  Vitamine C met druivenpit extract

  Ondersteunt de weerstand en het immuunsysteem, helpt vermoeidheid en moeheid te verminderen. Goed voor botten, tanden en skelet. Vitamine C is in druppelvorm een antioxidant en 100% natuurlijk!

  € 17,85

  € 17,85

  • Vitamine D3 2000 IU druppels

  Vitamine D3 2000 IU druppels

  Draagt bij aan de ondersteuning van de natuurlijke weerstand, en helpt het immuunsysteem. D3 is voor behoud van sterke botten, tanden en soepele spieren. Is belangrijk voor de calcium en fosforopname. Eén druppel bevat 5 mcg Vitamine D3 gewonnen uit alg

  € 18,45

  € 18,45

  • Vitamine K2 MK7 druppels

  Vitamine K2 MK7 druppels

  Vitamine K2 (de plantaardige MK7) uit natuurlijke natto-extract in druppelvorm. Vitamine K2 draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling, behoud van sterke botten en speelt een rol bij de botaanmaak.

  -5% Sale

  18,45 € 17,49

  18,45 € 17,49

  • Vitamine D3 + K2 druppels

  Vitamine D3 + K2 druppels

  Vitamine D3 + K2 (MK-7) druppels zijn de best opneembare vorm. D3 + K2 dragen bij aan het behoud van sterke botten, is goed voor de calciumhuishouding, en ondersteunt de normale bloedstolling, De Vitamine K en D3 versterken elkaars werking.

  € 22,95

  € 22,95

  • Botten Special Pakket

  Botten Special Pakket

  Speciaal samengesteld pakket voor behoud van sterke botten, een goede botopbouw en de bloedstolling. De drie supplementen bevatten belangrijke bestanddelen voor de vorming van het bot en spelen een belangrijke rol in de calciumhuishouding.

  -10% Sale

  54,75 € 49,50

  54,75 € 49,50

Voedingssupplementen voor botten, gewrichten en spieren

Sterke botten, soepele spieren en gewrichten

Pijnlijke gewrichten, spierkrampen, je wilt ze graag voorkomen. Maar ook het risico op een botbreuk na een val of ongeluk. Er zijn een aantal vitamines en mineralen die een belangrijke rol spelen in de opbouw en het behoud van de spieren, die bijdragen aan het soepel houden van onze gewrichten of die belangrijk zijn voor sterke botten.

Vitamines en mineralen voor botten, spieren en gewrichten

Calcium

Calcium speelt een rol bij de botaanmaak in ons lichaam. Het is één van de bekendste mineralen als het om de botten gaat. Calcium is daarnaast ook nodig bij de instandhouding van de botten, zo helpt het bijvoorbeeld de tanden sterk te houden. Een tekort aan calcium kan leiden tot botontkalking. Vooral voor vrouwen in de menopauze is dit een risico. Zij doen er dus zeker goed aan dagelijks voldoende calcium te nemen. Je vindt calcium met name in melk en melkproducten.

Magnesium

Het mineraal magnesium zorgt voor een goede functionering van de spieren. Heb je een tekort aan dit mineraal, dan kun je last krijgen van spierkrampen. Dit is een veelgehoorde klacht onder sporters en een reden om een magnesium supplement te nemen.

Bij Vitaminbottle vind je magnesiumsupplementen met verschillende doseringen om in verschillende behoeften te voorzien: magnesium citraat capsules met 200 mg magnesium per dosering en magnesium citraat capsules met 400 mg per dosering. Zo kan een fanatieke sporter bijvoorbeeld goed de hogere dosering gebruiken en iemand die niet sport de lagere. Magnesium citraat is de best opneembare vorm van magnesium. Bij eventuele magnesium bijwerkingen door het gebruik van een te hoge dosering voor jouw lichaamsbehoefte, kun je in dosering omlaag gaan.

Vitamine C

Vitamine C speelt een rol in veel verschillende processen in ons lichaam. We kennen hem vooral vanwege zijn functie in het behoud van onze weerstand. Maar extra vitamine C heeft ook een bewezen effect op de vermindering van spierpijn en spierschade.

Vitamine D 

Voor kinderen is vitamine D belangrijk, door de rol die de vitamine speelt bij de botaanmaak van baby’s en het behouden van soepele en sterke spieren. Maar ook tijdens ons volwassen leven is vitamine D hard nodig. Zo kan voldoende vitamine D in ons lichaam het risico op botbreuken verminderen bij een ongeval. 

Bij Vitaminbottle vind je voedingssupplementen voor alle belangrijke functies in het lichaam. Zo ook voor je geheugen.

Veelgestelde vragen over supplementen voor botten, gewrichten en spieren

Hebben jullie specifieke supplementen voor sterke botten?

Ja, onze calcium capsules ondersteunen bij de opbouw en het onderhoud van sterke botten en tanden. Ook kun je vitamine D gebruiken. Deze vitamine zorgt ervoor dat calcium goed kan worden opgenomen.  

Hebben mannen een hogere dosering supplementen nodig voor spieren en gewrichten dan vrouwen?

Niet altijd, hoewel mannen gemiddeld 30% meer spieren hebben dan vrouwen. Voor vitamine C en D geldt een gelijke ADH voor een volwassen man (19-50 jaar oud) als voor een volwassen vrouw. Van calcium heeft alleen de jonge man (19-25 jaar) iets meer nodig dan de jonge vrouw: 1000 mg versus 950 mg. Voor magnesium geldt ook dat de volwassen man (19-50 jaar) iets meer nodig heeft: 350 mg versus 300 mg voor de vrouw (19-50 jaar).

Heb je een andere vraag? We helpen je graag via onze online chat. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  VitaminFit 4.8 / 5 - 1716 Reviews @ Trustpilot