Supplementen voor een goed geheugen

Wist je dat voeding ook invloed heeft op onze hersenen en de sterkte van ons geheugen? Met onder andere B-vitamines, vitamine C, Omega-3 en Ginkgo Biloba kun je een bijdrage leveren aan je concentratie, je geheugen maar ook aan een heldere geest.

Filters

  • Vitamine B12-10 ug Druppels

  Vitamine B12-10 ug Druppels

  Aanmaak van rode bloedcellen. Helpt bij vermoeidheid, goed voor het geheugen, gemoedstoestand en zenuwstelsel. Hoog gedoseerd! Biologisch actieve vorm B12 methylcobalamine. Goede aanvulling als er weinig tot geen dierlijk voedsel wordt gegeten.

  € 18,45

  € 18,45

  • Ginkgo Biloba capsules

  Ginkgo Biloba capsules

  Goed voor de doorbloeding en de cognitieve functie zoals het geheugen, concentratievermogen. Mentale Focus. Gestandaardiseerd extract Ginkgo Biloba blad is een 100% natuurlijk plantenextract.

  € 19,95

  € 19,95

  • Vitaliteit / Vitality Max capsules

  Vitaliteit / Vitality Max capsules

  Geestelijke en lichamelijke balans. Ondersteuning aan het energieniveau voor vitaliteit. Positief effect op libido. Goed voor concentratie en geheugen. Natuurlijke kruiden.

  -5% Sale

  19,95 € 18,95

  19,95 € 18,95

  • Ginseng Guarana Ginkgo capsules

  Ginseng Guarana Ginkgo capsules

  Een unieke combinatie van 3 ingrediënten die kan bijdragen aan zowel energieke als mentale vitaliteit. Helpt vermoeidheid verminderen. Energie. Goede doorbloeding, concentratie vermogen en geheugen. Natuurlijke bron van cafeïne.

  € 22,95

  € 22,95

  • Vitamine C met druivenpit extract 50 ML

  Vitamine C met druivenpit extract 50 ML

  Ondersteunt de weerstand en het immuunsysteem, helpt vermoeidheid te verminderen. Goed voor botten, zenuwstelsel, bloedvaten en collageen. Vitamine C verhoogt opname van ijzer. Druppelvorm. Antioxidant en 100% natuurlijk!

  € 17,85

  € 17,85

Supplementen voor een goed geheugen

Voeding voor je geest

Onze hersenen bestaan voor 60% uit vet. Te weinig vetten eten doet dan ook geen goed voor je hersenen. Naast een basis van goede vetten, leveren vitamines en mineralen een belangrijke bijdrage aan de cognitieve functies. En dat zijn er nogal wat: het betreft alle functies van de hersenen die zorgen dat we informatie kunnen verwerken. Van iets onthouden, tot iets opslaan en weer herinneren. De voeding die je eet bepaalt dus mede jouw geheugen, jouw concentratievermogen en hoe je jouw hoofd weer vrij maakt voor nieuwe informatie.

Natuurlijke voedingssupplementen voor de hersenen

Anti-oxidanten uit groente en fruit kunnen niet alleen het verouderingsproces van ons lichaam maar ook die van onze hersenen vertragen. Van de volgende vitamines en mineralen is bekend dat zij een rol spelen in het functioneren van de hersenen:

Vitamine B12:  B-vitamines zijn alle 8 belangrijke vitamines voor de hersenen. Specifiek vitamine B12 is goed voor het geheugen, het concentratievermogen, de leerprestaties en de gemoedstoestand.

Vitamine C: vitamine C is een antioxidant en beschermt het hersenweefsel. 

Onze natuurlijke vitamine C druppels met druivenpitextract geven geestelijke energie en zorgen zodoende voor een goed geheugen.

Omega-3: De onverzadigde vetzuren DHA en EPA in omega-3 zijn goed voor het geheugen, de concentratie en een goede werking van de hersenen.

Bij VitaminFit vind je natuurlijke omega 3 druppels voor volwassenen en kinderen en een omega 3-6-9 complex in capsulevorm.

Ginkgo Biloba: het extract van de bladeren van de Ginkgo Biloba boom wordt gebruikt vanwege zijn gunstige invloed op de cognitieve functies zoals het concentratievermogen, geheugen en leervermogen. De boom waar het blad aan groeit is afkomstig uit China. Het extract van het blad wordt ook wel Ginkgo genoemd. Ginkgo bevat een hoog gehalte aan flavonoïden en terpenoïden. Dit zijn antioxidanten die bescherming bieden tegen oxidatieve celschade door schadelijke vrije radicalen, onder andere uit onze voeding.

Veelgestelde vragen over supplementen voor het geheugen

Is mangaan niet ook belangrijk voor het geheugen?

Ja, dat klopt. Een tekort aan het mineraal mangaan kan zorgen voor een slecht functionerend geheugen. Je hebt echter maar een zeer kleine hoeveelheid mangaan nodig. Wanneer je ons multivitamine complex neemt, krijg je ook mangaan binnen. De rest haal je uit onder andere volkoren graanproducten, noten, peulvruchten, groente en fruit.

Kan ik niet gewoon een kop koffie nemen voor een betere concentratie?

Cafeïne zorgt inderdaad (hoewel tijdelijk) voor een goede concentratie. Het prikkelt je brein en maakt je alert. Bij meer dan 2 kopjes koffie per dag kun je echter ook het tegenovergestelde effect bereiken: teveel cafeïne kan zorgen voor rusteloosheid en hoofdpijn. Met supplementen zorg je voor een gezonde dosis concentratie voor de gehele dag, in plaats van een tijdelijk piekmoment.

Heb je een andere vraag? We helpen je graag via onze online chat. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  VitaminFit 4.8 / 5 - 2284 Reviews @ Trustpilot