Een sterk immuunsysteem houdt ziektes en virussen buiten de deur. Genoeg slapen, voldoende bewegen, niet roken, stress vermijden, gezond eten en voldoende vitamines binnenkrijgen. Je kent de tips, maar hoe pak je dit aan? We leggen je met praktische tips, die je vandaag meteen kunt toepassen, uit hoe jij jouw immuunsysteem versterkt.

Tip 1: Werk aan je slaap; zet je telefoon een uur op de niet storen-functie

Slaap is een belangrijke pijler als het gaat om je immuunsysteem. Vrouwen hebben, vergeleken met mannen, over het algemeen meer moeite met in slaap komen, doorslapen en op de gewenste tijd wakker worden. Niet alleen meer slapen, maar ook beter slapen is het advies om je weerstand te verhogen. Een handige tip hiervoor is de niet storen-functie op je telefoon. Zet deze functie een uur voor bedtijd aan, zodat je niet meer wordt gestoord door pushberichten, WhatsAppjes of andere notificaties. Als je een uur voor bedtijd niet meer naar schermen kijkt, maakt je lichaam alvast melatonine aan. Melatonine is het slaaphormoon. Je lichaam bereidt zich dan alvast voor op de nacht waardoor inslapen makkelijker gaat.

Tip 2: Beweeg voldoende; doe een challenge met de app Ommetje

Beweging is belangrijk voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. De app Ommetje maakt wandelen leuker. Start een wandelchallenge met vrienden, familie of collega’s. Hierdoor motiveer je elkaar om elke dag minimaal één ommetje van twintig minuten te maken. Vooral in tijden van thuiswerken is beweging heel belangrijk. Een leuke challenge maakt het makkelijker om toch je wandelschoenen aan te trekken.

Tip 3: Neem je rust; plan me-time in je agenda

Stress is funest voor je gezondheid. Om je weerstand te verhogen vermijd je stress. Maar hoe doe je dat? Zorg voor genoeg tijd voor jezelf. Zelfs vijf minuten voor jezelf helpen stress te verminderen. Neem tijd waarin jij doet waar je zin in hebt, bijvoorbeeld extra lang badderen of een boek lezen. Plan elke zondag alvast minimaal twee keer een uur in je agenda voor jezelf voor de aankomende week. Zie het ook echt als afspraken. Afspraken met jezelf, die je niet zomaar afzegt.

Tip 4: Zorg voor genoeg weerstandsvitamines; neem in ieder geval voldoende vitamine C en D of een Multivitamine

Je immuunsysteem herstellen en versterken doe je door gezonder te eten en de juiste vitamines en mineralen binnen te krijgen. Je hebt dagelijks natuurlijk alle vitamines en mineralen nodig, maar als het om je weerstand gaat is het in ieder geval belangrijk dat je voldoende vitamine C en vitamine D binnenkrijgt. Voor vitamine C geldt dat je dagelijks 70 mg nodig hebt en van vitamine D kun je zeker de aanbevolen 10 microgram per dag goed gebruiken. En in de winterperiode zelfs wel het dubbele. Doe dit niet het hele jaar door; langdurig te veel vitamine D gebruik kan juist ook weer schade toebrengen. Als je een vitamine D in druppelvorm neemt, kun je makkelijk zelf de dosering wat aanpassen en dus tijdelijk wat meer of de normale 10 microgram per dag nemen. Bekijk hier de multivitamine druppels met D3.

Lees in dit artikel wanneer je vitamine D het beste inneemt en andere tips over het gebruik van vitamine D.

Over VitaminFit

VitaminFit wilt bijdragen aan een gezonde levensstijl met 100% plantaardige voedingssupplementen, zonder toevoegingen. De vitamines zijn vloeibaar ontwikkeld op basis van 100% natuurlijke planten- en kruidenextracten met een hoog gehalte aan werkzame stoffen, zonder gluten, lactose of toegevoegde suikers. De vloeibare extracten worden daardoor zeer goed opgenomen door het lichaam. Ideaal in te nemen door voeding, een drankje, of puur op een lepeltje. Met tientallen producten biedt VitaminFit ondersteuning aan de gezondheid voor het hele gezin. De verpakkingen zijn van gerecycled materiaal en zelfs de opvulkorrels in het pakketje zijn van plantaardig zetmeel. 

Gerelateerde artikelen