Natuurlijk help jij de weerstand van je kind(eren) het hele jaar door op peil te houden. Met gezonde voeding, onder andere. En met voedingssupplementen als aanvulling. Maar we merken allemaal dat nu de herfst invalt, een beetje extra zorg en liefde op dat vlak geen kwaad kan. Het is nu eenmaal de tijd van snotneuzen, keelpijn en verkoudheid. En we weten ook dat de weerstand van kleine kinderen nog in ontwikkeling is, waardoor zij sneller vatbaar zijn. In deze blog leggen we uit hoe het precies zit met kinderen en weerstand, daarnaast geven we ook een aantal tipsom de weerstand van je kind te verhogen. Lees je mee?

Hoe zit het precies met kinderen en hun weerstand?

Bij de geboorte heeft jouw kindje, via het lichaam van de moeder, voldoende antistoffen meegekregen om beschermd te zijn tegen bacteriën en virussen. Een mooi trucje van de natuur! Na een paar maanden verdwijnt deze beschermingslaag en moet het lichaam van jouw kindje zelf een immuunsysteem opbouwen.

Het immuunsysteem beschermt het lichaam tegen invloeden van buitenaf, namelijk tegen bacteriën, virussen, parasieten en schimmels. Het bevindt zich overal in het lichaam: in je huid, darmen, luchtwegen, bloed en lymfestelsel. Bij baby’s is bekend dat de darmen nog niet helemaal ontwikkeld zijn. Je kunt je daarom voorstellen dat dit ook invloed heeft op het immuunsysteem en daarmee de weerstand van een kleine baby.

Maar ook voor kinderen geldt dat hun weerstand lager kan zijn dan die van volwassenen. Een belangrijke manier om aan je weerstand te werken is bijvoorbeeld een goede hygiëne: vaak je handen wassen. Kleinere kinderen zijn zich daar natuurlijk niet van bewust en raken op de opvang of op school veel in contact met anderen en met objecten. 

Tips om de weerstand van je kind te verhogen

De hygiëne bij je kindje helpen verbeteren is dus al een eerste manier om de weerstand te versterken. Leer ze goed aan na een toiletbezoek en voor iedere maaltijd de handen met zeep te wassen.

Naast een goede hygiëne is rust zeer bepalend voor de weerstand. Dit merk je bij jezelf waarschijnlijk ook: wanneer je een periode drukker bent geweest dan anders, ligt een griepje sneller op de loer. Voor kinderen is dit net zo. Niet alleen voldoende slaap, maar ook voldoende ontspanning zijn ook voor kinderen belangrijk om een goede weerstand te behouden.

Ontspanning kan ook betekenen dat je een fijne boswandeling maakt in de herfst. Want voldoende frisse lucht en beweging zijn ook belangrijk voor de weerstand. En, eigenlijk de allerbelangrijkste manier om de weerstand sterk te houden: gezonde voeding. Want als je kind ongezond eet, heeft het ook niet de energie om te bewegen en naar buiten te gaan. Het is dus verbonden met alles wat we doen. Gezond eten betekent voldoende groenten en fruit, ofwel voldoende vitamines en mineralen.

Meer tips om de weerstand van je kindje te versterken.

Vitamines voor de weerstand

De weerstand van je kind ondersteun je net dat beetje extra, door je kind een voedingssupplement te geven dat bijdraagt aan het afweersysteem. Uiteraard is dit geen vervanging van gezond eten en het aanleren van een gezonde levensstijl, maar het kan wel een fijne aanvulling zijn. VitaminFit heeft verschillende supplementen in het assortiment die het afweersysteem van jouw kind ondersteunen:

  • Multivitamine met vitamine D3: De VitaminFit Multivitamine voor kinderen + vitamine D3 druppels is een multivitamine die helemaal is afgestemd op de behoeften van je kind. Het bevat de goed opneembare vorm van vitamine D en allerlei plantenextracten boordevol vitaminen en mineralen. Hierdoor ondersteunt dit supplement de weerstand van je kind op een natuurlijke manier. De druppels zijn gemakkelijk te doseren en in te nemen.
  • Vitamine C: De VitaminFit Vitamine C Kids met rozenbottel extract is ook een supplement in druppelvorm. Het bevat één van de bekendste weerstands-vitaminen, namelijk vitamine C. L-ascorbaat om precies te zijn. Dat is de ontzuurde variant van vitamine C, waardoor deze vriendelijk is voor de maag. De aanwezige bioflavonoïden uit rozenbottel ondersteunen de opname van vitamine C.
  • Echinacea: Echinacea purpurea wordt ook wel Rode Zonnehoed genoemd en is een kruid dat het afweersysteem ondersteunt*. De Echinacea druppels van VitaminFit zijn geschikt voor het hele gezin, dus ook voor kinderen. Doordat je dit supplement druppelt, doseer je het gemakkelijk en is het zelfs voor de kleine kinderen gemakkelijk om door te slikken.

* Deze gezondheidsclaim, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, is op dit moment in behandeling bij de EFSA.

Over VitaminFit

Puur natuur, vloeibaar en zonder enige toevoegingen. De voedingssupplementen van VitaminFit zijn er voor jong en oud, voor vegetariërs en veganisten. Waaronder speciaal ontwikkelde supplementen voor de behoeften van baby's en kinderen. Met onder andere een natuurlijke multivitamine kids, vitamine B12 kids druppels, vitamine C, vitamine D, vitamine D en K, Omega 3 druppels en ijzer druppels voor kinderen. De druppels zijn gemakkelijk in te nemen op een lepel of door het eten of drinken te mengen.

banner vitaminfit

Gerelateerde artikelen