Wat heeft de R in de maand met je weerstand te maken?

        Oktober 2023 / VitaminFit

        € 0,-

        • 100% natuurlijk & plantaardig
        • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
        • Gluten- en lactosevrij, zonder toegevoegde suikers
        • Op werkdagen voor 22:00 besteld morgen in huis
        • Vanaf 45 euro gratis verzending
        Placeholder4,8

        Trustpilot Sterren

        “In de top 10 beste gezondheidsshops op Trustpilot!”

        Productomschrijving

        Wat heeft de R in de maand met je weerstand te maken?

        De kracht van een goede weerstand

        Je weerstand op peil houden is natuurlijk het hele jaar door belangrijk. Je wilt tenslotte gezond blijven. Maar op het moment dat de R in de maand komt, verdient jouw weerstand net dat beetje extra ondersteuning. Waarom is dat eigenlijk? Wat heeft de achttiende letter uit het alfabet met jouw weerstand te maken? En hoe ondersteun je de natuurlijke weerstand?

        Van september tot en met april zit de R in de maand. Het zijn de maanden waarin we minder zonuren hebben en bovendien minder buiten komen. Je komt hierdoor minder met zonlicht in aanraking. En laat dat zonlicht nou net zo belangrijk zijn voor de aanmaak van vitamine D in de huid: een vitamine die bijdraagt aan je weerstand.

        De maanden met een R in hun naam, vormen samen ook de tijd van het jaar waarin ons afweersysteem vaak het meest op de proef wordt gesteld. Goed zorgen voor je afweersysteem is dan zeker belangrijk. Vitamine D speelt hierin een rol, maar er zijn meer voedingsstoffen die bijdragen aan je natuurlijke weerstand. Daarnaast heeft ook je leefstijl de nodige invloed.

        Wat kun je zelf doen om je weerstand krachtig te houden?

        De kracht van een goede weerstand, is het gezond houden van je lichaam wanneer het onder druk staat. Maar daarvoor moet je afweersysteem wel in goede conditie zijn. Er zijn een aantal dingen die jij zelf kunt doen om je weerstand in balans te houden:

        Dagelijks bewegen

        Dagelijks minstens 30 minuten in beweging zijn, is goed voor je weerstand. Kies voor matig en/of zwaar intensieve beweging: van wandelen tot hardlopen en van fitness tot vechtsport, het kan allemaal. Als je maar beweegt. Overdrijf het niet: te intensief sporten, zoals een marathon lopen, is niet goed voor je afweersysteem. 

        Gezond eten

        Gezonde en gevarieerde voeding is belangrijk voor het binnenkrijgen van voldoende vitaminen en mineralen. Verschillende van deze vitaminen en mineralen spelen een rol bij je weerstand.

        Voldoende water drinken

        Voldoende vocht in je lichaam bevordert de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast draagt het bij aan het functioneren van je darmen: de plek waar een groot deel van je afweersysteem zich bevindt.

        Slapen

        Het is goed voor je algehele gezondheid én voor je afweersysteem wanneer je voldoende slaapt. Slapen doe je het beste wanneer je regelmaat aanhoudt in je bedtijden. Ga iedere avond op een vast tijdstip slapen en sta dagelijks op een vaste tijd weer op.

        Stress de baas blijven

        Hoewel stressmomenten horen bij het leven, weten we dat het je gezondheid niet ten goede komt. Stress ondermijnt je weerstand. Zorg dat je gedurende de dag voldoende momenten inbouwt waarop je rust neemt of iets doet waar je energie van krijgt. Zo zorg je voor een goede balans tussen stresssituaties en ontspanning.

        Welke supplementen ondersteunen de weerstand?

        Om je weerstand net dat beetje extra ondersteuning te geven tijdens de maanden met een R erin, kun je ter aanvulling op je gezonde leefstijl ook een supplement gebruiken. Er zijn verschillende natuurlijke VitaminFit supplementen die de weerstand ondersteunen, bijvoorbeeld:

        • Vitamine C

        Vitamine C ondersteunt niet alleen je afweersysteem, maar heeft nog tal van andere functies in je lichaam. Het helpt bijvoorbeeld ook bij het verminderen van vermoeidheid. Ook ondersteunt vitamine C de botten en is het belangrijk voor je huid.

        Vitamine C met druivenpit extract van VitaminFit is een natuurlijk vitamine C supplement dat enkel de ontzuurde vorm van vitamine C bevat. Dat betekent dat het vriendelijk is voor de maag.

        • Vitamine D

        Vitamine D is goed voor de weerstand en is daarnaast van belang voor het behoud van sterke botten. Het bijzondere aan vitamine D is dat we het zelf aanmaken in onze huid, onder invloed van zonlicht. Dat is dan ook meteen de belangrijkste bron van vitamine D, want uit je voeding haal je maar een klein beetje. Wanneer je weinig in de zon komt, kun je wel een aanvulling van deze vitamine gebruiken. Vroeger was de R in de maand dan ook de aankondiging van de periode waarin mensen levertraan slikten. Iets waar de meesten geen prettige herinneringen aan hebben vanwege de smaak. Tegenwoordig zijn er alternatieven voor levertraan, voor de aanvulling van vitamine D.

        De Vegan Multivitamine + D3 Druppels bevatten vitamine D3 geproduceerd uit algen. Het is een 100% natuurlijke multivitamine, met een mix van natuurlijke plantenextracten, organisch gebonden vitamines en mineralen.

        • Echinacea

        Echinacea purpurea ofwel Rode Zonnehoed is een kruid dat de gezonde weerstand van je lichaam ondersteunt*. De Echinacea druppels van VitaminFit zijn vloeibaar en geschikt voor het hele gezin. Doordat je dit supplement druppelt, is het gemakkelijk te doseren en zelfs voor de allerkleinsten gemakkelijk in te nemen.

        * Deze gezondheidsclaim, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, is op dit moment in behandeling bij de EFSA.

        In het VitaminFit weerstand pakket voor volwassenen vind je zowel de Echinacea druppels als de vitamine C druppels en de Multivitamine met vitamine D3. Omdat je ze in een pakket koopt is dat voordeliger dan wanneer je ze los van elkaar aanschaft.

        Een supplement is natuurlijk geen vervanging voor je gezonde eetpatroon, maar kan wel een fijne aanvulling zijn ter ondersteuning van je weerstand. Alle VitaminFit voedingssupplementen zijn 100% plantaardig en bevatten geen onnodige toevoegingen. De supplementen zijn van hoge kwaliteit door het hoge gehalte aan werkzame stoffen. Bovendien bevatten ze geen gluten, lactose of toegevoegde suikers.

        Verder lezen? Lees hier meer over het ondersteunen van de weerstand van je kind.

        [SPLIT]

         

        [OVER]

        Over VitaminFit

        VitaminFit wilt bijdragen aan een gezonde levensstijl met 100% plantaardige voedingssupplementen, zonder toevoegingen. De vitamines zijn vloeibaar ontwikkeld op basis van 100% natuurlijke planten- en kruidenextracten met een hoog gehalte aan werkzame stoffen, zonder gluten, lactose of toegevoegde suikers. De vloeibare extracten worden daardoor zeer goed opgenomen door het lichaam. Ideaal in te nemen door voeding, een drankje, of puur op een lepeltje. Met tientallen producten biedt VitaminFit ondersteuning aan de gezondheid voor het hele gezin. De verpakkingen zijn van gerecycled materiaal en zelfs de opvulkorrels in het pakketje zijn van plantaardig zetmeel. 

        [ENDOVER]

        Vergelijk producten Verwijder alle producten

        You can compare a maximum of 3 products

          Hide compare box
          Wat heeft de R in de maand met je weerstand te maken?

          Wat heeft de R in de maand met je weerstand te maken?

          € 0,-

          VitaminFit 4.8 / 5 - 2.946 Reviews @ Trustpilot