Wanneer je een beetje bekend met planten en kruiden ken je de Echinacea Purpurea, ofwel de Rode Zonnehoed, misschien wel. Het is een prachtige plant, maar nog veel meer dan dat; het is een plant met superkrachten. Echinacea heeft namelijk eigenschappen die bijdragen aan onze weerstand. Lees in deze blog wanneer je echinacea goed kunt gebruiken.

Wat is Echinacea?

De Echinacea Purpurea plant komt van oorsprong uit Noord-Amerika. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de Echinacea plant ook een geneeskrachtige werking heeft. Het wordt om die reden gebruikt in voedingssupplementen.

De kracht zit hem in de wortel van de plant: dit is het meest voedzame deel van de Echinacea Purpurea en heeft eigenschappen die bijdragen aan de weerstand. In de Echinacea plant zitten o.a. de flavonoïden quercetine, maar ook vitamine C, betacaroteen, onverzadigde vetzuren en de mineralen silicium en ijzer. Stuk voor stuk goede voedingsstoffen voor onze gezondheid, want:

  • Quercetine en vitamine C zijn belangrijk voor ons immuunsysteem.
  • Betacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A wat weer bijdraagt aan de ondersteuning van het immuunsysteem en de natuurlijke weerstand verhoogt.
  • Onverzadigde vetzuren verlagen het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor je bloedvaten.
  • Silicium is een belangrijk voor ons bindweefsel; het weefsel dat rondom onze spieren en organen zit en ons beschermt. Bij een tekort aan silicium verzwakt dan ook je bindweefselstructuur.
  • IJzer zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen en hemoglobine, wat helpt bij vermoeidheid.

Wanneer gebruik je een Echinacea supplement?

Heb je last van verkoudheid, griep of keelpijn? Door alle belangrijke voedingsstoffen die Echinacea bevat, kun je een supplement op basis van Echinacea gebruiken om je immuunsysteem een handje te helpen.

Een Echinacea supplement is vooral geschikt voor kortdurend gebruik. Begin dus met dit supplement als je beginnende klachten hebt. Echinacea versterkt dan niet alleen het immuunsysteem, maar is door zijn geneeskrachtige eigenschappen ook een bewezen alternatief om verkoudheid in een vrij vroeg stadium tegen te gaan. Echinacea stimuleert en bevordert namelijk de toename van witte bloedlichaampjes. Deze witte bloedlichaampjes beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen en ziekteverwekkers.

Het natuurlijke kruid Echinacea is zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen. Op onze website vind je de juiste dagdosering. Let op dat deze voor kinderen lager ligt dan voor volwassenen. 

Over VitaminFit

VitaminFit wilt bijdragen aan een gezonde levensstijl met 100% plantaardige voedingssupplementen, zonder toevoegingen. De vitamines zijn vloeibaar ontwikkeld op basis van 100% natuurlijke planten- en kruidenextracten met een hoog gehalte aan werkzame stoffen, zonder gluten, lactose of toegevoegde suikers. De vloeibare extracten worden daardoor zeer goed opgenomen door het lichaam. Ideaal in te nemen door voeding, een drankje, of puur op een lepeltje. Met tientallen producten biedt VitaminFit ondersteuning aan de gezondheid voor het hele gezin. De verpakkingen zijn van gerecycled materiaal en zelfs de opvulkorrels in het pakketje zijn van plantaardig zetmeel. 

Gerelateerde artikelen