Dit doet ontspanning met je lichaam

Dit doet ontspanning met je lichaam

Dit doet ontspanning met je lichaam

We hebben het altijd druk. Werkt vergt veel energie en tijd, je wilt alle liefde en aandacht aan de kinderen geven, de was stapelt zich op en je wilt ook je vriendinnen regelmatig zien. Tijd voor jezelf schiet er zomaar bij in. Helaas beschikken we niet over een superheldenkracht waardoor we eindeloze energie hebben. Rust is noodzakelijk. Je lichaam heeft dagelijks ontspanning nodig.

Wat is ontspannen?

Ontspanning is het tot rust laten komen van je lichaam en je hersenen. Ontspanning is een van de belangrijkste eisen voor een goede gezondheid. Je lichaam en hersenen hebben ontspanning nodig om lichamelijke en mentale klachten te voorkomen. Je hebt het nodig om goed tegen drukte, prikkels en stress te kunnen. Ontspanning geeft je energie, je slaapt er beter door en je zit beter in je vel. Je werkt productiever, kunt beter focussen en werkt nauwkeuriger. Je wordt creatiever door ontspanning en denkt positiever. Er zijn alleen maar voordelen en de lijst is oneindig.

Je bent ontspannen als je spieren los zijn en er geen spanning in je hoofd zit. Iedereen vindt het een prettig gevoel om ontspannen te zijn en toch is het iets waar we moeite voor moeten doen. Tijd is de grote boosdoener. Terwijl er nog 101 dingen op je to-dolijstje staan, wil je ontspanning als eerste schrappen. Niet doen! Het zou juist helemaal bovenaan je lijstje moeten staan als item met de meeste prioriteit.

Wat gebeurt als ik niet ontspannen ben?

Je gezondheid leidt er echt onder als je niet genoeg ontspant. Niet genoeg ontspanning zorgt voor stress en door langdurige stress zal je steeds meer lichamelijke en geestelijke ongemakken ervaren. Je slaapt slechter, je hebt continu te weinig energie, je wordt vergeetachtig en somberheid overheerst. Er bouwt een continue staat van stress op in je lichaam, waardoor overspannenheid of een burn-out dreigt. Een dagelijks ontspanmomentje is daarom net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen. Het is nodig voor een gezond lichaam en voor een gezonde geest.

De beste manier om te ontspannen

Ontspannen kan op veel verschillende manieren. Welke manier het beste werkt is afhankelijk van de persoon. Iedereen ontspant het beste op een andere manier. Het is even zoeken wat het beste voor jou werkt. Wel is duidelijk dat je niet per se niets hoeft te doen om te ontspannen. Ook bewegen is een vorm van ontspanning en zelfs heel goed voor je. In dit artikel lees je meer over actief ontspannen en de voordelen ervan. Van een lange wandeling door het bos kan je net zo uitgerust en relaxed worden als van een half uur voor je uitstaren op de bank.

Een avondje Netflixen of een paar uur Animal Crossing of The Sims spelen als enige ontspanmoment op de dag geeft je niet de rust die je nodig hebt. Je hoofd is tijdens het tv-kijken of spelletjes spelen namelijk nog volop bezig, waardoor je je niet ontspannen voelt als je klaar bent. Het voelt misschien als ontspannen, maar je lichaam ervaart het niet zo. 

Om te ontspannen kun je het beste een activiteit kiezen waarbij je je hoofd leeg kunt maken. Alleen dan kan je goed ontspannen. Yoga, mindfullness, een braindump, muziek luisteren, wandelen, fietsen en zwemmen werken top om je lichaam en hersenen rust te geven.

Genoeg slaap en gezonde voeding versterken de ontspanning van je lichaam. Slapeloosheid zorgt voor een stressgevoel en ongezonde voeding maakt lichamelijke klachten erger. Blijf daarnaast ook je voedingssupplementen nemen, zodat je lichaam alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die het nodig heeft. In de categorie stress en nachtrust vind je passende supplementen die je helpen ontspannen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    VitaminFit 4.8 / 5 - 2386 Reviews @ Trustpilot