Hebben vloeibare vitamines dezelfde opname als vitamines in pilvorm? 

De vorm waarop men vitamines inneemt kan van belang zijn. Vloeibare vitamines hebben namelijk een ander moment van opname ten opzichte van pilvorm. Lees nu de verschillen.

Bij natuurlijk vloeibare vitamines komen de stoffen direct in aanraking met het lichaam al op het moment van innemen zoals in de mond. Speeksel en andere klieren in de mond hebben dan direct de mogelijkheid de vitamines op te nemen. In tegenstelling tot vitamines in pilvorm die eerst de maag en darmen zullen moeten bereiken voordat ze kunnen worden opgenomen. Dat komt omdat deze stoffen zijn “ingepakt”. Het “uitpakken” van de vitamines vindt dan pas plaats in de maag en darmen en ben je meer afhankelijk van bijvoorbeeld de zuurgraad in de maag. Door bijvoorbeeld maagzuurremmers kan dit laag zijn waarvoor verschillende vitamines minder worden opgenomen. Bij vloeibare supplementen is de vitamine direct “actief”, komt eerder in contact met het lichaam en kan daarmee direct worden opgenomen.

 

Lees ook de verschillen tussen natuurlijke en niet natuurlijke vitamines (zie andere blog over die verschillen).

Over VitaminFit

VitaminFit wilt bijdragen aan een gezonde levensstijl met 100% plantaardige voedingssupplementen, zonder toevoegingen. De vitamines zijn vloeibaar ontwikkeld op basis van 100% natuurlijke planten- en kruidenextracten met een hoog gehalte aan werkzame stoffen, zonder gluten, lactose of toegevoegde suikers. De vloeibare extracten worden daardoor zeer goed opgenomen door het lichaam. Ideaal in te nemen door voeding, een drankje, of puur op een lepeltje. Met tientallen producten biedt VitaminFit ondersteuning aan de gezondheid voor het hele gezin. De verpakkingen zijn van gerecycled materiaal en zelfs de opvulkorrels in het pakketje zijn van plantaardig zetmeel. 

Gerelateerde artikelen